Zdravím po nedělním obědě, co jste měli dobrého? Chtělo by to zákusek žejo? Tyhle sušenky máte připravené tak za 45 minut úplně v klidu. Možná i dřív, pokud máte šlehač. Děkuju za pomoc Amy při rozhodování na našem facebooku, který recept zveřejnit dřív :-) Pekla jsem totiž dvoje a nevěděla jsem, který recept prozradit dnes a který až příští týden. Zuzčino nadšení pro oba recepty mi udělalo taky velkou radost! Ale jablečno-skořicové nechám až na příští neděli, která bude zároveň poslední sušenková (pokud nám nepošlete nějaký vás oblíbený recept). Je možné, že vymyslíme zase nějaký jiný speciál, ale zatím jsme to nediskutovaly, tak uvidíme :)

Tyhlety čokoládové sušenky, .. nemám slov. Nepochybně nejlepší ze všech, které jsme tu zveřejnily (ty australské jsem neměla, tak možná druhé nejlepší). Rozplývají se na jazyku, rozhodně musíte vyzkoušet.

Budete potřebovat:
vejce, 200 g hořké čokolády, 110g změklého másla, 130g hnědého cukru, 150g hladké mouky, lžičku jedlé sody, lžičku vanilkového extraktu, 30g holandského kakaa

120 g čokolády nechte rozpustit buď v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Vyšlehejte cukr, máslo a vejce. Až je směs jemná a našlehaná přidejte mouku, kakao, sodu a rozpuštěnou čokoládu. Pořádně promíchejte a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou zbylou čokoládu. Ze vzniklé směsi vytvarujte 16 sušenek a pečte je 10-12 minut na 160 °C. Jako většina sušenek i tyto po dopečení vypadají, že nejsou hotové. Nechte je zchládnout a hurá do nich. Nedoporučuji sníst víc než jednu na posezení, ale vím, že je to těžký.



Good Sunday afternoon. What did you have for lunch? Would you like a dessert? These chocolate cookies are to die for. I swear. They're the best of all we've published (except the australian ones I haven't tried, so I can't really tell:). You'll have them done in 45 minutes, maybe sooner if you have a mixer. Actually, these are almost the last ones in our Sunday cookies series (if you don't send us some cool recipe). We may come up with another series but we haven't discussed any particular idea yet, so we will see.

You'll need:
egg, 200g dark chocolate, 110g softened butter, 130g brown sugar, 150g all purposed flour, teaspoon of baking soda, teaspoon of vanilla extract, 30g cocoa

Melt 120g of dark chocolate. Beat the egg, butter and sugar until fluffy. Add flour, cocoa, soda and melted chocolate. Mix properly until incorporated and add the rest of the chocolate choped in small pieces (of big pieces :). Make 16 cookies, bake them 10 - 12 minutes at 160 °C. As a vast majority of cookies, these also look like not baked properly after the 10-12 minutes in the oven. Don't worry, just let them cool down and dig in. I don't recommend to eat more than one in time, but I know how hard it is.