Zdravíčko!
Dneska je to na nějakou dobu naposledy, co přinášíme druhý recept v jednom týdnu. Od příštího týdne bude recept už jen ve čtvrtek. Poslední nedělní sušenky jsou s jablky a určitě stojí za vyzkoušení. Kombinace skořice a jablek mi sice přijde typicky vánoční, ale myslim, že nám chutnaly stejně dobře i v květnu.
Ingredience:
jablko, skořice, hrnek hnědého cukru, 1,5 hrnku hladké mouky, 115 g měkkého másla, vejce, špetka soli, 1/2 lžičky sody
Jablko nakrájejte na malé kousky. Jestli chcete, oloupejte, ale slupku snězte! Je super zdravá, tak ať vyvážíte ten hrnek cukru v sušenkách :D. Vyšlehejte vejce s cukrem a máslem, potom přidejte zbytek surovin a všechno dobře promíchejte. Na pečicí papír vytvoře cca 20 kousků sušenek a pečte 10 - 12 minut na 160°C. Nechte je vychladnout na pečicí mřížce a dobrou chuť.
Good afternoon :-)
It is the last Sunday with cookies recipe. From now on, there will be just one recipe per week - always on Thursday for the weekend baking ;). The last cookies recipe is cinnamon + apple combo, which I personally find very "Christmasy", however we all enjoyed them in May very well anyway.
You'll need:
apple, cinnamon, cup of brown sugar, 1,5 cup of plain flour, 115g (1/2 cup) softened butter, egg, pich of salt, 1/2 teaspoon of baking soda.
Chop the apple in small pieces, I also peeled the skin, but if you do so, eat it! It is superhealthy! Then beat the eggs, butter and sugar. Add the rest of the ingrediences and mix until incorporated. Make ca. 20 cookies and bake them for 10 - 12 minutes at 160°C. Let them cool on wire rack and enjoy!
Focení jídla je kumšt, co? Taky právě začínám...
OdpovědětVymazatje to špatný?? :D
VymazatNení, proč?
VymazatTak super :-) Díky
Vymazat