Máme tady jeden recept až z Austrálie a to na jejich tradiční sušenky. Recept jsem dostala od strýce a rozhodně ho zařadím na list oblíbených sušenek!

ANZAC je označení pro australské a novozélandské bojové jednotk, které byly psolány do první světové války. Říká se, že tyhle sušenky posílaly manželky vojáků přes oceán svým milovaným. Protože neobsahují vejce, tak při správném skladování dlouho vydrž a tak přežíjí i dlouhou cestu. Pečou se hlavně 25.dubna, kdy se v celé Austrálii a Novém Zélandu vzpomíná na padlé ve válkách.

Tyhle sušenky jsou opravdu jednoduché, chutné a když je nesníte ještě za tepla, měly by vám dlouho vydržet.

Potřebujete: hrnek hladké mouky, hrnek cukru, hrnek drcených vloček, 3/4 hrnku kokosu, 125g margarinu/másla, 1 pol.lžíce zlatého sirupu, 1pol.lžíce horké vody, 1,5 čajové lžičky sody


Postup: Smíchej první 4 ingredience v misce dohromady. V hrnci rozehřej máslo se zlatým sirupem a přidej horkou vodu a sodu. Poté zamíchej se suchou směsí a udělej malé kuličky, které naskládáš na pečící papír. Peč 20 min na zhruba 160°C 


And this time we go for the recipe to Australia. My uncle sent it to me so I had to try it!  They are yummy and very easy to make.

Anzac bisquits are baked mostly on Anzac Day. It is a national day of remembrance, celebrated 25 April in Australia and New Zealand that commemorates all those who served and died in all wars and conflicts.
ANZAC stands for Australian and New Zealand Army Corps - the troops which were sent to 1WW. It is claimed, that wives of soldiers sent these bisquits to their beloved husbands. As the bisquits do not contain egg they can last long and do not spoil easily.


What do you need: 1 cup plain flour, 1 cup sugar, 1 cup rolled oats, 3/4 cup coconut, 125g maragine/butter, 1 table spoon of golden syrup, 1 table spoon of hot water and 1,5 teaspoon carb soda.

Mix in bowl together first 4 ingedients in a bowl together. Melt butter and golden syrup in a sauce pan and add 1 tablespoon hot water and carb soda. Mix well with dry ingedients and roll into balls which you put on baking paper. Bake for 20 min on 160°C.

Enjoy:)