Hezký den!
Krtkův dort je můj nejoblíbenější! Jsou v něm totiž banány a spousta výborné šlehačky s kousky čokolády. Nikdy mi ho nepřipravoval nikdo jiný než moje drahá sestra, která celou přípravu dortu vedla a dala mi i několik tipů, aby šla příprava hladce a výsledek byl co nejlepší. Včera měla narozeniny, takže tímto virtuálně posílám jeden dortík zpátky, protože jí žádný osobně předat bohužel nemůžu. Všechno nejlepší a díky za pomoc, Marti! 


Na korpus budete potřebovat: 3 vejce, 180 g krupicového cukru, 200 ml slunečnicového oleje, 200 ml mléka, 320 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce holandského kakaa, 4 banány
Na krém: 250 ml mléka, 1,5 sáčku vanilkového pudinku, 2 lžíce krupicového cukru, 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády

Nejdříve si uvaříme pudink na krém, aby nám stihl vychladnout. Ve 250 ml mléka uvařte 1,5 sáčku pudinku s krupicovým cukrem. Po uvaření jej těsně zakryjte potravinovou folii, abyste zabránili vytvoření škraloupu. 
Upečte korpus. Vyšlehejte cukr se žloutky a olejem doběla. Přidejte mouku, prášek do pečiva, kakao a mléko. Vyšlehejte sníh z bílků (použijte čisté metličky) a nakonec ho jemně zapracujte do směsi. Formu na dort vyložte zespodu pečicím papírem a okraje vymažte máslem a vysypte moukou nebo drceným kokosem. Těsto přelijte do formy a pečte 20 minut na 200°C. 

Až pudink vychladne je potřeba ho po troškách rozšlehat do hladka. Až potom k němu přidáváme tvaroh, zakysanou smetanu, čokoládu a do tuha vyšlehanou smetanu. Tento krok je nejdůležitější, protože špatně nebo nedbale rozšlehaný pudink v krému vytváří hrudky. Potom nakrájejte banán a přidejte ho do krému. Pokud chcete, aby váš dort byl více uspořádaný než ten náš, můžete banány pokládat na dno korpusu odděleně od krému a ten až potom nalít na ně. 

Korpus po vychladnutí vydlabeme. Nechte zhruba jeden centimetr široké okraje a dno, jinak vše vydlabejte a uchovejte. Do vydlabaného korpusu nalijte krém s banány a posypte vydlabaným těstem. Nechte zaležet v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe ale přes noc. 








Good afternoon
Mole cake is my ultimate favorite cake. It has bananas and a lot of yummy whipped cream with chocolate. The only person, who has prepared it for me so far, is my younger sister. She led the whole baking process and gave me few tips, so the cake is the best as it can possibly be. 

You'll need for the corpus: 3 eggs, 180 g powder sugar, 200 ml sunflower oil, 200 ml milk, 320 g all purpoused flour, 3 teaspoon of baking powder, 3 spooons of cocoa,
Ingredients for the filling:  4 bananas, 250 ml milk, vanilla puding powder for 750 ml of milk, 2 tablespoons of powdered sugar, 250 g quark, 400 g sour cream, 3 teaspoons of vanilla sugar, 250 ml whipping cream, 200 g dark chocolate

Firstly, you should make the puding, so it manages to cool down in time. In 250 ml of milk make an amounth of puding for 750 ml, we want it to be thick and sweet, so add the 2 spoons of sugar. After you finish with coking the puding, cover it tightly with clin wrap, so there is no crust. 
Secondly, bake the corpus. Whisk the yolks with sugar and oil until it is white. Add a flour, baking powder, cocoa and milk. Whisk the whites and gently add them into the mixture. 
Line the baking tray with baking paper and cover the edges with butter and strong flour or coconut flour. Pour the batter into the tray and bake it for 20 minutes at 200°C. 
When the puding is cooled down, you need to whip it thoroughly in small dosages, until very smooth. It is important to do it properly, otherwise there will be lumps. When the puding is smooth, add quark, chocolate and whipped cream. Cut the bananas and mix them into the filling. If you want the cake to be very neat, you can just slice the bananas, layer them on the corpus and cover with the filling. 

When the corpus is cooled down, it should be scooped out. Keep the edges one centemeter thick, as well as the bottom. Pour the filling into the corpus and cover it with the scooped out dough. Let the cake rest at least for 2 hours in the fridge, if you can, over night is better.