Ahoj všichni!

Zdravím vás z deštivého Dublinu. Sehnala jsem tvaroh a tak jsem hned chtěla vyzkoušet recept od kolegyně z práce - zdravý mléčný řez bez mouky. Jste zvědaví, jak si tuto pochoutku připravit i doma? Čtěte dále!
Sehnat ingredience mi v Dublinu trvalo hodinu a oběhnuté 4 obchodů - někde neměli kakao, jinde zase pečicí papír atd. Tvaroh byl největší ořísek, ale nakonec se na mě usmálo štěstí v polské sekci obchodu. Už peču a píšu příspěvek - takže úspěch!

Ingredience:
4 vejce - rozdělit žloutky a bílky, 2,5 lžíce cukru nebo ekvivalent medu, 2,5 lžíce kakaa holandského typu, 250g tvarohu a 150ml šlehačky nebo jen tvaroh - zase podle chuti.

Příprava:
Tento recept je o důkladném šlehání. Vyšlehejte bílky a pak vyšlehejte žloutky s cukrem, kam později přidejte kakao. Spojte obě směsi dohromady a na velkém plechu na pečicím papíru pečte zhruba 9 min při 190°C.

Mezitím si připravte náplň. Smíchejte tvaroh a vyšlehanou šlehačku a dochuťte cukrem, medem nebo třeba agávovým sirupem. Po upečení a vychladnutí rozpulte placku napůl, jednu stranu potřete krémem, spojte a zachlaďte. No a pak už jen zdravě mlsejte.

Variace: Do těsta je možno pčidat proteinový prášek nebo třeba kokos. Polevu můžete udělat spojením kokosového oleje a kakaa. A pokus i chcete připravit jiné zdravé dobroty, zkuste třeba naše müsli tyčinky.

Dobrou chuť Vám všem přeje Hanka

Hello everyone!

Greetings from rainy Dublin. I was successful in buying quark in Ireland so I wanted to try a new recipe I got from my colleague. It is healthy version of milkslice. Are you curious how you can bake it at home? Read on!
To get alll ingredients took me around one hour and 4 shops. Surprisingly in some shops there is no cocoa, no baking paper but unsurprisingly no quark. So for this item plan some shop exploration. Quark is something between cottage cheese and greek yogurt and it is typical for German/Czech/Polish couisine. I personally found it in a polish shopping section. Keep looking, it is worth it!

Ingredients:
4 eggs - egg yolks and white separated, 2,5 spoons sugar or equivalent of honey, 2,5 spoons cocoa, 250g quark, 150 ml cream

How to make it:
This recipe is a lot about proper whisking. Whisk egg whites and then whisk egg yolks with sugar and later cocoa. Mix both mixtures together and spread them on big baking tray on baking paper. Bake for aprox. 9min on 190°C.

Meanwhile get the filling ready. Mix quark with, again whipped cream and add sugar or agave sirup according to your taste. When the base is done, let it cool, divide into two and put the cream on the top. Place in fridge and then just enjoooy.

Variation: You can add some protein powder into the dough or shreded coconut. If you are fan of topping make one for the milkslice from coconut oil and cocoa.If you want to prepare more sweet heatlhy treats try our müsli bars!

Enjoy and have a great day, Hanka