Zdravím po nedělním obědě. 
Trochu se mi tu nahromadily recepty na sušenky a to není úplně ideální snídaňové jídlo, tak nám to bylo líto dávat ve čtvrtek na páteční/víkendové pečení. Zrovna jsem dostala zprávu od Hanky, že dostala recept od strejdy z Austrálie, takže je rozhodně na co se těšit. Rády bychom vás tímto vyzvaly ke sdílení vašich oblíbených receptů na sušenky, ať už jste v Česku, Dánsku, Německu nebo v Americe. Vaše jméno tak bude navždy součástí našeho blogu. Můžete poslat na bbakersblog@gmail.com
Pekli jste mazanec? Jak dopadl?

Já miluju banány. Kromě víkendů, kdy mám napečeno, neexistuje snídaně bez banánu. Moc ráda mám i recepty, jejíchž jsou banány součástí (například banánový chlebíček), takže následující sušenky jsou moje oblíbené, zvlášť když jejich příprava zabere asi 20 minut i s pečením. Nejlepší jsou ještě vlažné v den pečení, druhý den už to není ono, ale jsou dobré i tak. Jejich velká přednost je taky to, že neobsahují mouku ani cukr, takže jestli někdo držíte dietu, tak jste na špatném blogu, tak je to ta pravá sladkost pro vás. 

Ingredience na 12 ks:
základ: 2 zralé banány, hrnek jemných ovesných vloček, 1/3 lžíce medu
příchutě: ořechy, semínka, čokoláda, kakao, mák, kokos, ???

Předehřejte troubu na 175°C. Banány pomačkejte ještě ve slupce, ať se vám pak lépe mixují. Oloupejte je a rozmixujte je s vločkami a medem. Já mám tyhle sušenky moc ráda se slunečnicovými semínky, trochou kokosu a posypané sekanými mandlemi. Zkoušela jsem je i s kakaem a mákem a byly taky moc dobré. Pečou se 15 minut. Potom je nechte chvíli odpočinout a hurá na ně. Ano, tak snadné to je :-)

Good Sunday afternoon.

I have piled up few cookies recipes and because it is not the typical breakfast meal, we didn't want to publish it on Thursdays for the Friday/weekend baking. Hanka has just written me that she's got recipe for cookies from her uncle from Australia, so I think there are many recipes to look forward to. I'd like to invite you to share some of your favorite cookie recipes with us, no matter if you're in Czech, Denmark, Germany or America. Your name can be a part of this blog forever!! You can send them to bbakersblog@gmail.com
Did you bake the Easter sweet bread? How did it go?

I love bananas. There is no breakfast without banana for me, except weekends, when I have some baked goodies. I also enjoy recipes with banana (as you could see here), so these cookies are my very favorite, moreover when consider how easy and quick the recipe is. I recommend eating them the day you baked them, after they cool down a little, but they're good the day after too. What is also very good about them is the fact they're sugar free and don't contain any flour, so if you're on a diet, you are on the wrong blog, this is something for you. 

Ingredients for 12 pcs:
basics: 2 ripe bananas, cup of quick oats, 1/3 table spoon of honey
flavors: nuts, seeds, chocolate, cocoa, ground poppy seeds, coconut, ???

Preheat the oven at 175°C. Crumple the bananas before peeling them for easier process of mashing. Then peel them, mash them and mix them with oats and honey. My favorite combo for these cookies are sunflower seeds, coconut and a sprinkling of sliced almonds on top. I tried them also with cocoa and ground poppy seeds and it was also very tasty. Bake them for 15 minutes and let them cool down a little. This is it. How easy was that?