Zdravím!!
Tímto dortem mě v květnu přivítala rodina, když jsem přijela na týdenní návštěvu. Hned jsem si musela od mamky recept vyžádat, protože to je strašná dobrota. A jak teď na ten recept koukám, zase tu máme moučník bez mouky.


Budete potřebovat:
250 g předvařené červené řepy, 300 g hořké čokolády, 120 g mletých mandlí, 4 vejce, 150 g třtinového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce medu, půl lžičky mletého zázvoru.

Smíchejte suché suroviny v míse, přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou řepu. Přidejte žloutky. Rozpusťte 200 g čokolády ve vodní lázni a až trochu zchladne, přidejte ji do směsi. Potom přidejte med a vše pořádně promíchejte. Vznikne vám trochu lepkavé těsto, které by nemělo být tekuté. 
Vyšlehejte bílky a pomalu a opatrně je vmíchejte do těsta. Dort pečte na 200°C asi 50 minut. 
Až vychladne polijte ho rozpuštěnou čokoládou a posypte kokosem nebo nasekanými ořechy. 

Hi!
I was welcomed with this cake when I got back home for a week in May. I had to ask my mum for the recipe cause it is truly delicious. Now, while I'm looking at the recipe, I found out it is gluten free again. Maybe we will do recipes only like that in a while :-)

Ingredients:
250 g pre-cooked beetroot, 300 g dark chocolate, 120 g grounded almonds, 4 eggs, 150 g cane sugar, 3 teaspoons of baking powder, 1 tablespoon of cocoa powder, 2 tablespoons of honey and a pinch of grounded ginger. 

Firstly, mix all the dry ingredients. Grate the beetroot roughly, add it into the mixture with 4 yolks. Melt 200g of chocolate in water bath and when it cools down, add into the mixture. Put honey in and mix the whole mixture thoroughly. The dough should be a little sticky, not liquid though. Secondly, whisk the whites and add them carefully into the dough. Bake the cake for 50 minutes at 200°C. When the cake is ready, cover it with melted chocolate, grinded coconut or grinded nuts.